Skip to main content

Service

Bij Total Belting begrijpen we dat een soepel verlopend productieproces essentieel is voor het succes van uw bedrijf. Daarom zijn we er trots op een uitgebreid aanbod aan diensten aan te bieden, die zijn ontworpen om uw transportbanden optimaal te laten presteren. Met jarenlange ervaring in de branche zijn wij uw betrouwbare partner voor al uw transportbandbehoeften.

Onze diensten omvatten:

  • Confectioneren

  • Installatie

  • Inspectie

  • Reparatie

  • 24-uurs service

Klant cases

Case standtijd verlenging

Bij Total Belting begrijpen we heel goed hoe cruciaal een efficiënte en betrouwbare transportband is voor uw productieprocessen. Wij zijn er trots op dat we onze klanten de best mogelijke oplossingen bieden, en we willen graag een succesverhaal delen van een tevreden klant die met onze hulp zijn transportbandproblemen heeft overwonnen.

Een van onze gewaardeerde klanten kampte met enkele uitdagende problemen met een transportband. Ze ondervonden dat de las vroegtijdig open ging staan,  ze hadden last van sporen in de deklaag veroorzaakt door gloeiende steenresten op de schrapers en dat mede daardoor de wisselfrequentie te hoog was. Deze problemen leidden tot onnodige kosten en downtime, wat een negatieve invloed had op hun productie-efficiëntie.

In nauwe samenwerking met onze klant en Habasit hebben we een grondige analyse uitgevoerd van hun transportbandbehoeften en zijn we tot een oplossing gekomen. De keuze viel op de Habasit ENB15 EHBT, een slijtvaste nylon band met een PUR coating. Deze hoogwaardige transportband is specifiek ontworpen om bestand te zijn tegen zware omstandigheden en biedt uitstekende duurzaamheid en prestaties.

Belangrijke kenmerken van de Habasit ENB15 EHBT die het verschil hebben gemaakt:

  1. Verbeterde duurzaamheid: Met een dikte van 4,1 mm, aanzienlijk dikker dan hun vorige band van 2,4 mm, heeft de nieuwe transportband een aanzienlijk langere levensduur. Hierdoor kon de wisselfrequentie worden verminderd van een hoge frequentie naar een gemakkelijk te onderhouden cyclus van 12 maanden.
  2. Sterkere vingerlas: We hebben een 20/80 flexproof-las ingezet, wat resulteerde in een lasverbinding die veel beter bestand is tegen de belasting en belastingwisselingen die optreden tijdens het productieproces. Dit heeft geleid tot een significante vermindering van het risico op vroegtijdig openstaande lassen.
  3. PUR coating: De toevoeging van de PUR coating heeft geholpen bij het voorkomen van problemen met de schraper die sporen in de band trok. Deze coating beschermt tegen de versmelting van gloeiende steenresten, waardoor de schraper soepel over de band kan blijven glijden zonder vast komen te zitten.

Het resultaat? Onze oplossing heeft niet alleen het productieproces van onze klant geoptimaliseerd, maar heeft ook een aanzienlijke kostenbesparing tot gevolg gehad. Door de langere levensduur van de band hoefden ze minder vaak transportbanden te vervangen, wat zorgde voor besparingen op zowel materiaal- als montagekosten. Bovendien heeft de aanzienlijk verminderde downtime hun productie-efficiëntie verhoogd en hun winstgevendheid verbeterd.

Bij Total Belting geloven we dat elke uitdaging een kans is om innovatieve oplossingen te vinden. Onze expertise in transportbanden, samen met hoogwaardige producten zoals de Habasit ENB15 EHBT, stellen ons in staat om aan de unieke behoeften van onze klanten te voldoen.

Als u ook op zoek bent naar oplossingen om de prestaties van uw transportbanden te verbeteren, staan wij klaar om u te helpen. Neem vandaag nog contact op met Total Belting en ontdek hoe wij ook u kunnen ondersteunen bij het optimaliseren van uw productieprocessen met onze hoogwaardige transportbandoplossingen.

Montage van lange band en uitbreiding bestaande business

Voor één van onze klanten zijn er in de afgelopen tijd een aantal leuke projecten gerealiseerd die de waardepropositie van Total Belting duidelijk zichtbaar maken.

Op één van de locaties van de klant hebben wij enige tijd geleden een transportband vervangen van maar liefst 260mtr lang. Dit is naar alle tevredenheid van de klant gerealiseerd en hierdoor is de transportbaan weer verzekerd van een maximale uptime.

Gesterkt door de ervaringen van de ene vestiging heeft één van onze sales engineers ook een andere locatie van de betreffende klant weten te overtuigen van de kwaliteiten van Total Belting. Deze opvolging kwam voort uit een succesvolle toolbox meeting die door één van de key-accountmanagers van onze moedermaatschappij Rubix in het distributie centrum in Venlo georganiseerd was om kennis te maken met alle specifieke business units en technical centers die Rubix rijk is. De betreffende klantlocatie maakte tijdens de toolbox kenbaar dat ze niet tevreden waren over de huidige leverancier en ze de mogelijkheden voor een samenwerking met Total Belting wilden onderzoeken. Onze sales engineer, verantwoordelijk voor de regio waarin die betreffende klantlocatie zich bevindt heeft dit met beide handen aangegrepen en het gesprek op locatie voortgezet. Dit resulteerde in een analyse waarvoor Total Belting een aantal toepassingen heeft onderzocht en vervolgens een aanbieding heeft gemaakt. Deze werd positief ontvangen waarna de klant heeft aangegeven om de transportbanden voortaan op Total Belting specificaties te standaardiseren en inmiddels zijn de eerste orders al geplaatst.

Hiermee willen we aangeven dat er mooie cross-sell mogelijkheden zijn vanuit en samen met onze collega’s van onze moedermaatschappij Rubix. Als u al klant van Rubix bent en uw transportbanden nog bij een andere marktpartij betrekt, overweegt u dan toch eens om met ons in gesprek te gaan. Wij zijn ervan overtuigd dat we ook voor u van toegevoegde waarde kunnen zijn.