Skip to main content

Zand- en grindwinning

Total Belting transportbanden voor zand- en grindwinning

In de zand- en grindwinningsector zijn transportbanden onderhevig aan zware omstandigheden. Bij Total Belting begrijpen wij dat bedrijven in deze sector hoge eisen stellen aan de uitvoering en het onderhoud van transportbanden. Gelukkig is Total Belting sinds 1925 dé specialist in transportbanden. We confectioneren, inspecteren, onderhouden en repareren transportbanden voor machinebouwers, transporteurs en grind- en zandbedrijven in deze sector.

Slijtvaste transportbanden bestand tegen vocht, vorst en slijtende grondstoffen

Onze slijtvaste transportbanden zijn bestand tegen slijtende grondstoffen, vocht, vorst en andere uitdagende weersomstandigheden. We hebben een breed assortiment aan materialen en accessoires voor het transport en de handling van zand en grind. Voor bandtransporteurs die producten opvoeren onder een grote hoek, bieden we op maat gemaakte profielbanden aan. Zo zorgen we ervoor dat het schuine transport van zand en grind probleemloos verloopt. Onze vlakke transportbanden worden voorzien van schrapers om een snelle en gemakkelijke reiniging van uw transportsysteem te verzekeren.

Betrouwbaarheid onder alle omstandigheden

Bij Total Belting begrijpen we dat betrouwbaarheid essentieel is, vooral tijdens piekmomenten. Daarom zorgen we ervoor dat uw transportbanden onder alle omstandigheden zijdelings stabiel en soepel blijven lopen door de juiste spanning en uitlijning van de band en de juiste stuursnaren. Zo voorkomt u storingen en stilstand tijd in uw proces