Skip to main content

Bouw en keramiek

Total Belting transportbanden voor de bouw en keramische industrie

Transportbanden in de bouw en keramische industrie hebben heel wat te verduren. Daarom stellen bedrijven in deze sector specifieke eisen aan de kwaliteit en het onderhoud van hun transportbanden. Gelukkig is Total Belting al sinds 1925 dé specialist in transportbanden. We confectioneren, inspecteren, onderhouden en repareren transportbanden voor machinebouwers, fabrikanten en aannemers in deze sector.

Slijtvaste transportbanden, bestand tegen vocht, vorst en slijtende grondstoffen

Ons assortiment omvat slijtvaste transportbanden die bestand zijn tegen vocht, vorst en slijtende grondstoffen. Zo hebben we transportbanden met slijt- en grip-vaste toplagen en riembekleding die bestand zijn tegen schurende en schuivende producten. Ook voor transportbanden die blootstaan aan vocht, vorst en brandgevaar hebben wij speciale banden en accessoires. Door het aanbrengen van bandschrapers op uw vlakke transportband, verminderen wij de verontreiniging van en rond uw transportinstallatie aanzienlijk.

Betrouwbare sturing in een vervuilde omgeving

Wij begrijpen dat transportbanden in een vervuilde omgeving betrouwbaar moeten blijven, zeker op piekmomenten. Daarom bieden wij speciale accessoires zoals dwangrollen, schrapers en sturende trogstellen waarmee we het morsen van producten en het vervuilen van het transportsysteem voorkomen. Wij zorgen er met de juiste spanning en uitlijning van de band en de juiste stuursnaren voor dat zelfs banden zijdelings stabiel en soepel blijven lopen, waardoor u storingen en stilstand tijd van uw proces voorkomt.