Skip to main content

Voedingsmiddelen

Total Belting transportbanden voor de voedselindustrie

Binnen de voedselindustrie zijn hygiëne, voedselveiligheid en bestendigheid tegen specifieke temperaturen en producten de belangrijkste eisen voor transportbanden. Gelukkig is Total Belting al sinds 1925 dé specialist in transportbanden. We confectioneren, inspecteren, onderhouden en repareren transportbanden voor de voedingsindustrie.

Voldoen aan de hoogst mogelijke eisen voor hygiëne en voedselveiligheid

We begrijpen dat het voldoen aan de normen voor hygiëne- én voedselveiligheid de belangrijkste eisen zijn die onze klanten stellen aan transportbanden in de voedingsmiddelenindustrie. Daarom bieden we een assortiment aan, bestaande uit onder andere kunststof-, rubber-, schakel- en zeefbanden, dat voldoet aan alle veiligheidseisen. Hiermee voorkomt u de groei van schadelijke schimmels en bacteriën en beperkt u het gebruik van bacteriedodende additieven zoveel mogelijk.

Snel en gemakkelijk reinigbaar

Onze transportbanden zijn bestendig tegen agressieve, vette en hechtende ingrediënten en extreem lage (-40°C) of bijzonder hoge (250°C) temperaturen. Hierbij leveren we banden met de juiste reinigingseigenschappen en eigenschappen die de inwerking van voedingsmiddelen voorkomt om uw transportsysteem uitermate goed reinigbaar te maken.

Verspilling en beschadiging van producten voorkomen

Wij helpen u graag bij het minimaliseren van verspilling van grondstoffen, wat uw bedrijf handenvol geld kost en funest is voor de kwaliteit van uw eindproduct. We zorgen ervoor dat uw banden soepel blijven lopen en bieden toebehoren zoals meenemers en golfranden die ervoor zorgen dat uw grondstoffen op de band blijven liggen, zelfs bij verticaal of schuin (tot 90°) transport.