Skip to main content

Recycling

Total Belting transportbanden voor de recycling industrie

Transportbanden in de recycling industrie hebben het zwaar te verduren en daarom stellen bedrijven in deze sector hun eigen eisen aan de uitvoering en het onderhoud van deze banden. Gelukkig is Total Belting sinds 1925 dé specialist in transportbanden. We confectioneren, inspecteren, onderhouden en repareren transportbanden voor machinebouwers, verwerkers en transporteurs in de recycling sector.

Robuuste transportbanden bestand tegen zware omstandigheden

Total Belting begrijpt dat transportbanden in de recycling industrie tegen extreme omstandigheden moeten kunnen en biedt daarom een compleet assortiment aan materialen en accessoires om te voorkomen dat de transportbanden beschadigd worden. Zo bieden we bijvoorbeeld transportbanden van kunststof en rubber met een scheurbestendige weefselinlage en de juiste treksterkte. Voor situaties waarin een extra lange levensduur van de magneetband gewenst is, leveren we een extra robuuste uitvoering. Transportbanden voor chemische en oliehoudende producten leveren we met een speciale toplaag die bestendig is tegen de inwerking van agressieve en hechtende producten. Opvoerbanden worden voorzien van extra solide, warm gevulkaniseerde meenemers, zodat producten zelfs bij schuin transport (tot 60°) op de transportband blijven liggen.

Betrouwbaarheid onder alle omstandigheden

Total Belting begrijpt dat u blindelings op uw transportsysteem moet kunnen vertrouwen. Met de juiste spanning en uitlijning van de band en de juiste stuursnaren zorgen we ervoor dat zelfs lange en zwaarbelaste banden zijdelings stabiel en soepel blijven lopen. Zo voorkomen we storingen in uw afvalverwerkingsproces.