TOTAL-BELTING Actie

Habasit Premium TPU

De beste voedselhygiëne met de laagste TCO!

Habasit Premium TPU

Een nieuwe generatie

Continue verbeteren van de TPU banden heeft geleidt tot een doorbraak! Het gaat om transportbanden met een weefsel basis en Poly Urethaan toplaag. Door het weefsel te impregneren zijn een aantal kritische eigenschappen van de band verbeterd. Het resultaat is een band met een hoge standtijd, hoge compatibiliteit met machines en extreem voedingsmiddelen veilig. Kortom: de beste voedselhygiëne tegen de laagste totaal kosten.

Hoe deze band u helpt

Uitdaging: Continue productie bij hogere temperaturen.

Betere operationele efficiency: Deze band is geschikt voor continue bedrijf tot max 110°C. Lager risico op las beschadigingen en langere standtijd. Daardoor minder stilstand voor reparatie of vervanging.

Temperatuur
low fray

Uitdaging: Verontreiniging van voedsel door productvreemde delen.

Betere voedselveiligheid: Een combinatie van gesponnen en gebreide weefsels verlaagt het risico van lange vezels die in het product komen.

Uitdaging: Vocht en olie hebben een negatieve invloed op de band prestaties.

Betere operationele efficiency: Verhoogde weerstand tegen hydrolyse en chemische bestendigheid verminderen degradatie door water en reiniging.

Betere voedselveiligheid: De innovatieve impregnatie van het weefsel voorkomt het indringen van water en olie. Tevens verhoogt het de hygiëne door remmende werking op microbiologische- en biofilmvorming.

Hydrolysis Anti Wicking
Premium TPU Matt Blue

Uitdaging: Minder afval en hogere opbrengst.

Betere operationele efficiency: Goede lossende eigenschappen van de top laag vermindert afval. De combinatie van flexibiliteit in de lengte en stijfheid in de breedte laat kleine roldiameters en neusovergangen toe. Betere overname van kleine of breekbare goederen.

Betere voedselveiligheid: Minder voedsel residu op de band verhoogt de voedselveiligheid.

Download de datasheet

Wat onze klanten hierover zeggen

In ons banket zit veel vet en boter. Het oude type band werd hierdoor korter, dit leverde spanning op de rollen waardoor de band regelmatig ontspoarde. Door het aanlopen ging de band rafelen en moesten we vaker een rand afsnijden. De nieuwe premium TPU banden worden niet korter waardoor ze niet meer ontsporen. Mochten ze toch aanlopen, dan rafelen ze niet. Dit is voor mij een belangrijke reden om over te stappen.

Omdat deze band ook bij hogere temperaturen in te zetten is kan ik deze band door het hele proces gebruiken. Met wat aanpassingen in mijn machinepark kan ik standardiseren naar de nieuwe premium TPU band. Kortom: Geen specials meer, beter beheersbaare processen en minder verstoringen.

De voordelen op een rij

Ervaar nu wat deze band voor u kan betekenen en ontvang 15% korting.

Stuur een e-mail naar verkoop@rotrans.nl met daarin uw naam, bedrijfsnaam en telefoonnummer.